Wednesday, July 22, 2009

baby bottle warmerku sudah sampai


Yeah warmer snow bear aku dh sampai...dapat2 je terus excited bukak kotak. Pastu bila encik suami tengok dia katga camne nak cucuk plug ni? Huhuhu kena beli universal adapter la..takleh men cucuk je. Dalam plastik kecik (sile rujuk gambar) adalah adapter untuk dipakai di dalam kereta. Aku siap test letak botol susu dalam tu..nak tengok camne rupanya bila botol duk lam tu. Warmer ni kena tambah air sikit bila kite nak panaskan susu. Pastu leh set 40 darjah celcius and biarkan susu panas pada suhu terbut kemudian leh trus bagi baby minum sebab suhu tu memang sesuai untuk baby...tapi takleh la biar die panas kat situ sampai 5 6 jam plak..paling lama pun 2 jam je pastu kena bagi dah..itu manual la cakap bukan aku huhuhu...

Aku ponteng belajar arini...semua ni gara2 tak cukup tido malam tadi..asyik berjaga je sebab Insyirah bangun..tapi yang kelakarnya dia jaga sambil merengek2 tapi mata tutup..pastu dia tido semula...bertuah tul. Aku beria la bangun ingat dia nak susu..die betul2 nak menyusu kul 2.30 and 5.30 pagi. Aku bangun pagi tadi dengan sakit2 pinggang and belakang...ngantuk giler. So aku decide takyah la pi belajar...lagipun kalau aku pi baru 2 jam duk kat lab encik suami suh balik sebab Insyhirah mengaruk hehehe

Aku ngidam nak makan roti boy la...huhuhuhuhuhuh

6 comments:

~~Noly said...

lepas beranak pon ngidam yer..hehe

yuyun said...

kihkih beranak ke tak beranak ke sentiasa ngidam perutku ini

- j o h a r i - said...

wow..mcm2 ada..aku pakai rice cooker je la nk panaskan susu.bleh kan?

mamai said...

yuyun...kalo set spectra 3 yg free 6 botol storage hrga rm388 tu ckup x ek?aku x brp pasti laa kgunaan bnda2 len dlm set extravaganza tu...pstu nk tny ape mksud double pumping?xto laa...hehe...cooler bag tu kalo kite jln jauh2 naik keta lebih 6 jam ke gune laa ek bag tu?

Anonymous said...

nak tanya la dik, jadik ker warmer tu..memang lame eh nak panas..benci betul la

Azian said...

Saya pun ada masalah nak guna..tak panas pun susu tu..betul ke kena tukar dia punya plug tu? Sbb saya cucuk je mmg menyala tapi kejap jelah dah smpi 70 xpun 40..musykil sbb air tak panas pun