Wednesday, December 22, 2010

Belog org tak kahwin lagi cool?

Aku suka blog walking or hopping or goleking or merangkaking or segala benda la yang boleh digantinamakan di situ. Dan kebayakan blog yang aku baca semua blog orang2 tak kawin lagi..ye tak kira lah budak sekolah mahupun budak kolej or even dah kerja tapi tak kahwin lagi..reasonnya adalah belog diorang ni biasanya cool dan sempoi dan gila2..kalau orang dah berumahtangga ni kan, biasanya belog diorang skema sikit..Mungkin diri terasa dah jadi bini or mak orang maka perlu menjaga tatasusiladi alam maya ini..tul tak???ye..betul..takyah ar nak selindung2 or tak ngaku..Aku sendiri pun camtu jugak masa memula buat belog ni tapi lama2 aku rasa macam hipokrit pula sedangkan aku bukan begitu..Kalau boleh aku nak main bantai je taip apa pun dalam belog ni. Mungkin aku rindukan zaman muda beliaku dulu hikhikhik..tu yang jadi camni ni.

Tapi serius la..kalau masuk belog2 diorang ni (aku malas nak senaraikan kerana aku malas nak mengopy and mengepaste link belog2 tersebut) aku rasa enjoy...terasa diri bujang hahaha...

Tu sebab la entry dalam belog ni ada macam lari sikit dari tujuan asal kihkihkih..dulu bukan main cerita pasal breastfeeding la, cd la, Insyirah la tapi sekarang ni jarang dah aku post cerita sebegitu. Ini kerana aku dah takde benda dah nak diceritakan..semua dah cerita tinggal cerita yang aku laui hari2 je...Kalau aku pregnant 2nd baby lak nanti mungkin entry sebegitu rupa akan timbul lagi..

Lama dah tak upload gambar kat belog hijau buruk ni kan...bila dah internet macam siput khinzir camnolah aku nak upload gambar2 tersebut. Tapi oleh kerana sekarang di endau boleh lah upload sebab line 3Gnya memang mantap.

Baju baru beli hahaha dulu tak boleh nak pakai baju camni sebab Insyirah kuat menyusu..kang satu hal pulak aku nak selak2 nak bagi susu kat Insyirah. Tapi sekarang dah boleh la..ni pun bila nak menyusu payah sikit tapi aku menyusu dalam kereta je la. Baju tu harganya RM35 hehe murah tak?? Tudung tu harganya RM12. Ha murah tak? Murah bukan? Tapi nak beli ni satu hal..tiap2 ari Jumaat je ada and belah pagi je pulak tu. Aku beli kat pasar borong Tai Hong Kota Tinggi. Memang terbeliak bijik mata kalau pergi sana..tudung express tu 3 helai singgit je..Berebut2 orang beli. Sib baik aku bukan kipas susah mati tudung itu kalau tak pasti akulah salah sorang dari makcik2 yang terbongkok2 tercangkung2 dok memilih tudung hehehehe.


Peh tadi citer lain..ni dah cerita lain..memang gonjol la ko ni kau bini zakaria. Suka hati laki kau je tulis belog camni ek..hahahahaha


2 comments:

Cik Alejandra Amante said...

haa...cool ek? visit belog ai..

Anonymous said...

Mantapnya body~~~