Tuesday, January 3, 2012

Sakit perut bawa kereta manual?

Phewww..dah masuk 2012 dah...and aku masih lagi jarang update blog ni. Nak wat cemana, anak kesayangan asyik guna laptop ni untuk tengok movie kegemarannya. Kali ni dia dah tambah satu lagi favourite movie dia iaitu Smurfs. Abih tengok Despicable Me dia tengok Smurfs lak. Berulang-ulang kali ok..tension mak.

Mak aku dah pasang streamyx kat rumah ni maka berukband kesayangan aku dilupakan hahaha bila travel je baru berukband digunakan. Bila dah ada streamyx, sedaplah aku download movie dan tv series. Sambil tunggu download abis, Insyirah tengok movie dia. Gitu lah hari2..pastu nak cari masa nak tengok movie yang dah didownload adalah ketika Insyirah tidur. Dah tengok movie mana ada masa nak update blog. Takkan nak pause2 lak tengok movie hehehe alasan..alasan..

A few weeks sebelum ni aku agak sibuk...sibuk jalan2. Pi Cameron Highland la, Port Dickson la, pastu ada kematian di kalangan ahi keluarga, pastu sambung pulak dengan Hari Keluarga belah bapak aku, pastu kenduri kahwin sepupu...fuhh banyak bukan? Sampai bisnes tudung pun tergendala..nak start balik macam dah kurang momentumnya. Tapi insyaAllah akan disambung semula..aku tengah fikir2 lagi strategi pemasaran...cewah hahhaa..

27/12 haritu aku pergi check up di klinik. Aku nak pergi klinik kesihatan kerajaan tapi masa tu desperate sangat and nak cepat aku pergi klinik swasta. Aku bukan apa, aku jadi sedikit panik bila hari sebelumnya ada darah keluar..agak banyak jugakla. Masa tu aku on da way balik dari hantar adik aku balik matrikulasi di Tangkak. Terasa sengal2 di perut bahagian kiri. Bila pergi check up doktor scan and dia kata aku memang sah pregnant sebab ada air ketuban tapi dia tak dapat nak pastikan mana satu janin sebab ada dua tompok. Bila dicari2 nampak juga, dia tersorok di bawah and nampak heartbeat dia. Lega rasa...doktor kata baby sihat and mungkin darah tu takde apa2. Lagipun masa check tu aku tak rasa dah sakit di perut tu. tapi bila sampai rumah terasa balik sengal2 tu. aku berdebar2 je tunggu kot2 ada lagi darah keluar tapi Alhamdulillah tiada. Sakit tu pun kejap je then hilang.

Aku rasa aku tahu kenapa jadi camtu. Mungkin sebab aku drive myvi gemok yang manual itu. Biasanya encik suami yang drive kereta tu and aku drive kereta encik suami yang auto tu. Tapi tah hari tu encik suami nak bawak kereta dia pergi kerja so aku kena lah bawak myvi tu. Pastu bila kat Tangkak jammed lak tu..banyak sangat traffic lightnya mana tak jammed. Penat menahan clutched. Tu yang sengal2 tu kat perut kiri...aku lak memang dari dulu selalu sakit kat perut kiri tu especially bila lepas buat kerja2 berat or pergi jogging ke. Doktor kata sakit urat..mungkin sebab tahan clutched je tu yg urat sakit tu. Masa pergi check up aritu pun aku drive keta tu jugak..aku pergi ke bandar Kota Tinggi. Kena tahan cluthed juga bila dalam bandar. Tu yang rasa sengal tu datang balik. Ni semua assuming je tapi macam benar..sebab sampai hari ni takde dah sakit. Aku pun duduk rumah je tak pi mana.

Adakah ini bermakna aku mengada takleh bawak kereta manual? Ahh mengada pun mengada la hahahahaha

1 comment:

Anonymous said...

Hidup lebih ceria dengan Perap Cenderawaseh..rahsia hilang segala sakit dan tingkat ketrampilan daripada alam semulajadi nano mikrofungus dan tumbuhan